Mostar, Blagaj Buna, Međugorje

Mostar, Blagaj Buna, Međugorje
Predivna mediteranska tura Ova predivna mediteranska tura vodi vas kroz Konjic, Jablanicu, Mostar, Blagaj i Međugorje
Tura info
polazak Polazak: 8h
polazak Cijena po osobi: 65 € / 130 KM
polazak Vodič: Da
polazak Prevoz: Da
polazak Minimalna veličina grupe: 2
Napomene:
Cijene ulaznica u muzeje nisu uključene.

Ova predivna mediteranska tura počinje posjetom Konjicu, malom hercegovačkom gradiću poznatom po drvorezbarstvu, koji će vas dočekati suncem. 


Ovdje ćemo napraviti kratku pauzu za ručak ili kafu (nisu uključeni). Na putu od Konjica do Mostara, zaustavljamo se u Jablanici i obilazimo Muzej „Bitka za ranjenike na Neretvi" i srušeni most posvećen ovoj historijskoj bici. Hladna smaragdna Neretva nas dalje vodi u posjetu Starom mostu i Mostaru, gdje obilazimo stari dio grada, harem i minaret Mehmed-paša Koski džamije sa koje se pruža panoramski pogled na Mostar (ulaznica za ovu i još dvije poznate mostarske džamije je 8 KM/4 eura).

 Ne propustite kušati jedan od najboljih ribljih specijaliteta u zemlji u obližnjem gradiću Blagaju uz posjetu mističnoj derviškoj tekiji (ručak nije uključen u cijenu).

 Povratak je predviđen u 17h, ali ćemo vas rado odvesti u posjetu Međugorju, prema vašoj želji, koje je poznato kao treće najveće katoličko hodočašće u svijetu.
U ovoj turi ćemo posjetiti sljedeće lokacije
/uimages/lokacije/Konjic.gif Konjic i Jablanica Na putu u sunčanu Hercegovinu iz Sarajeva, prvi sunčani gradić koji nam otvara svoja vrata je Konjic.
/uimages/lokacije/mostar.gif Mostar Najljepši grad u Hercegovini i jedan od najljepših mediteranskih gradova na svijetu – Mostar će vas naprosto oduševiti.
/uimages/lokacije/buna.gif Blagaj-Buna Derviška tekija/muzej iz 16. vijeka izgrađena na Buni, nalazi se blizu Mostara. Tekija je otvorena tokom čitave godine
/uimages/lokacije/medjugorje.gif Međugorje Međugorje je treće najveće katoličko hodočasničko svetište na svijetu.
/uimages/lokacije/starimost2.gif Stari most, Mostar Stari most u Mostaru dio je UNESCO-ve svjetske baštine i datira iz 16. vijeka.
Popunite formu i kliknite dugme pošalji
Ime: Prezime:
e-mail: Telefon:
Dolazak: Odlazak:
Odrasli: Djeca:
Poruka(dodatne informacije,posebni zahtjevi i sl.)
Slike ture