Međugorje

 

 
Od prvog ukazanja Djevice Marije 1981. godine, Međugorje postaje jedno od najvećih marijanskih svetišta koje godišnje posjeti oko milion hodočasnika iz svih krajeva svijeta.


U ljeto 1981. godine, tinejdžeri Vicka Ivanković, Mirjana Dragičević, Marija Pavlović i Ivan Dragičević, Ivanka Ivanković i desetogodišnji Jakov Čolo igrali su se na obližnjem brdu kada im se ukazala Djevica Marija.

Odmah su dotrčali u župnu crkvu i svećeniku opisali prelijepo i mirno stvorenje odjeveno u bijelu dugu haljinu sa velom – Gospu koja im je došla prenijeti poruku mira, ljubavi, harmonije i iscjeljenja. Poruke od tada dolaze svakodnevno.

 

 

 


Danas, vjernici iz svih dijelova svijeta dolaze se moliti za oprost i iscjeljenje. Oni posjećuju Crkvu sv. Jakova, mole se Djevici Mariji, posjećuju Brdo ukazanja ili Križevac na kojem se nalazi i Krst posvećen Isusu sa relikvijama iz Rima.

Međugorje je jedno od rijetkih marijanskih svetišta koje posjećuju i pripadnici drugih religija koji žele osjetiti mir i uroniti u pozitivnu iscjeljujuću energiju svetišta.