Neizostavna destinacija

 …Nazvan "najopasnijim gradom na svijetu" tokom rata 1990-ih godina, Sarajevo je danas jedna od najsigurnijih prijestolnica u Evropi. Posjetioci, koji nisu više samo post-ratni znatiželjnici, šetaju prometnim ulicama i posjećuju historijska mjesta i sakralne spomenike muslimana, jevreja i kršćana. Svjetski poznat Sarajevo Film Festival održava se svakog ljeta, a turisti i lokalni stanovnici uživaju u planinarskim stazama okolnih Dinarida…

National Geographic Traveler „Top destinacije 2014"

... Drevni gorštački karavanski putevi koji su stoljećima povezivali planinska mjesta sada predstavljaju rajske staze za biciklističke gume...
 
National Geographic Traveler „10 najboljih avanturističkih destinacija"

„Još jedan mali grad koji je ne tako davno bio mjesto užasnih ratnih dešavanja, Sarajevo se oporavilo i postalo jedno od najatraktivnijih mjesta u Evropi. Spoj senzacionalnog starog dijela grada, poznate turističke atrakcije, sa ostacima ratnog tunela i obrušenih zidina koje još uvijek paraju nebo na vas će ostaviti nezaboravan i potpuno drugačiji doživljaj. ”

Lonely Planet „Top deset gradova za posjetiti"

 
„Hrskav a  istovremeno sočan, pritom blago začinjen – burek je ulična hrana na Balkanu. Ova poslastica je od tijesta koje se puni mirisnim mljevenim mesom, špinatom (zeljanica), ili sirom i biljem (sirnica) koje se potom srola, prelije maslacem ili maslinovim uljem i peče dok ne poprimi zlatnu boju.

Burek možete jesti za bilo koji obrok: za doručak uz crni čaj ili nakon provoda u jednom od sarajevskih kafića na Baščaršiji." 

Lonely Planet „Najbolja ulična hrana na svijetu" 

Zašto ići: Zbog skijanja planinskim krajolicima koji su zadivili svijet tokom Zimske olimpijade 1984. godine. 

Condé Nast Traveler Specijalno izdanje „15 mjesta koja morate  odmah obići!"